Monday, September 8, 2008

Prank call !!

Salam Ramadhan to ols!

Sorry for late apdet.Ekceli this entry for last week Saturday 30th Aug 2008 a day before Merdeka!.. its about "prank call"! On Saturday tu aku kuar, ada la call kat umah @ 5+pm. Adik aku,ct yg pickup. Dia dah la tengah demam+pening+blur. Indian women,introduce her name as Doctor Margaret. Siap spelling nama lagi. From Hospital Ipoh. She ask my sis ada abg kat Perak tak? So adik aku nih terpikir Aji (my 2nd last bro) yg studi kat UTP. Doc tu said my bro hav accident! Motobike crash! And bape % nak lumpuh! Ya Allah!! Sape yang tak terkejut dapat news camni kan. But the things is "Doc" tu tanye macam2... bukan ke if call from hosp shud be important! After all "she" said my bro at ICU! Some of d questions :

- tanye psl my mum,my father. Keje as what. Diorg ada ke?
- Then "doc" tu said, my bro kata jgn betau my parent about this. (bole ke seorg doc ckp camni in emergency case?)
- She ask if our phone is digital one. Appear num or not. My sis yg demam+blur nih ckp jelah TAK!
- She oso suruh my sis to let my neighbour know oso about this. (what da fish?)
- Then she ask to shut down all the electronic devices. (huh??)
- She oso mention my bro in ward 124 and Aji nak kena operate at 6pm.

byk la yg merapu org tu ckp...tak masuk akal. Oleh disebabkan my sis tu tgh demam,dia pon tkejut dgr psl eksident tu. Pastu my mum pon smpi umah. My sis dah ckp kat org tu "eh..jap yer..my mum dah blk.." terus "org" tu dgn kelam kabut nye say "ok la..byee.." *bye?? dgn cepat*

My mum punye la tkejut dgr psl eksiden tu...so dia sms me,my bro... punye la rushing aku blk.. then siap2 packing brg coz nak tdo kat ipoh.. Camne ntah my bro tgerak call hosp Ipoh. To check my bro condition. Surprise!! Sorry..no person wit that name here... and the ward is not exist oso! We had try call my bro so many time. No answer. Suddenly my sis nmpk Aji was on9 YM! Wah..org eksiden leh on9 ke kat hosp?? try msg dia tp xde ans... dah cube byk kali tu baru dia response..

we : Aji katne?
aji : kat hostel la.. main games..sori..td kekna call byk kali ek? Aji fokus game nihh..(mmg antu games!)
we : eh..ni betul ke aji? cube betau apa num tpon umah mama?
aji : ler..betul la aji...takkan klon kot..hik2... ok nih num umah .. 123456..
we : klu betul nih aji,apa nama gelaran kekna tecik2 dulu?
aji : ler...nape nih? blur lak aji... nama kekna "........" (secret....ssyyyyy)
we : ok..konpem nih aji... aji ok ke? sihat?
aji : sihat jer nih.. nape?
we : td dpt call,ckp aji eksiden. So ingat nak g sana...tgk aji...
aji : eh...xpe..aji sihat je nih... tp klu nak jln2 dtg cni..ok jer...
we : cehhhhhh...betul kan aji sihat? jgn hiding apa2 tau...
aji : betul..tak tipu.... ok la...aji nak mandi...solat pon lom lagi...

haa...tu antara conversation we all ngan adik ku... sah la dia sihat...alhamdulilah... soklan2 tu bukan apa..takut org lain lak guna id ym dia...mna la kite nak tau kan...huhu... yg mjadi persoalan... nape la perlu ada prank call nih. nyusahkan kitorg je... takkan la sempena merdeka kot? cian la kat mak aku...dah nangis2 bagai... aku bwk kete td pon x tenang tau... sape x sayang adik.. after all dia rajin jaga adam bile cuti..hehe.. nak investigate pon xleh... aku hrp la org yg buat prank call nih bahagia ngan keje dia! dia telah berjaya nyusahkan we all. Sib baik la kitorg x smpi ipoh lagi...

tu jelah kisah prank call nih...nak tau nape lmbt apdet? nih...kan ke panjang...korg pon malas nak baca lak nanti..hik2... apa pon hati2 bile dpt panggilan camni...tanye soklan bebetul kat diorg. Adik aku tgh blur demam masa tu...tu yg dia x tanye soklan2 yg penting. hurmmm... eh...dah cukup nih..panjang sgt... ok..daaaa.... adios....

13 comments:

saya said...

owh..kes mcm ni dah selalu terjadi le miszrlina.. 'dr' penipu tu tanya coz when everybody is out to the said hospital, the 'dr' and the gang will rompak kaw2 our house. be cafeful ok. nsb baik tingat nak call yr bro ye tak. selamat berpuasaaaa...

miszrLina said...

hi saya,
yelah...bile pk2 secara logik nih one of d taktik kan..
mcm2 peel manusia nih..
nyusahkan org je..huh

Selamat berpuasa to u toOOoo ;)

eZa said...

#$$%&^^%#*&() bengong memain ngn life org camtuh! isk!

miszrLina said...

eza,
mmg mental kot diorg nih....
nak buat cite pon jgn la hal2 nyawa...siot tul...

ella said...

kalo dah namenye student utp tu, tak sah la kalo tak main gem.. tade life langsung asyik main gem main gem main gemmmm jek..

miszrLina said...

haha...
ella...tau dah...awk pon sama cam adik kite..hik2
antu games ek...
ke iwan yg camtu...huhu...

shafa said...

eh, scary nyer dgr...
sape yg buat panggilan hangit tuh...
hangit pn biarlah bertempat...
jgn nk main eksiden2 nh...
xpuas ati nyer rs...
rs cam nk maki jer org yg buat prank call tuh....

SaDi said...

bilan puasa ni...macam-macam dugaan... macam dalam cerita p.ramlee... DUGAAAN....

Ziana said...

mcm HARAMMMMM jek!!!
gile ke ape buat memain berita mcm tuh.. dah laa melibatkan org tua...
aku xleh nk bayangkan kalau mak aku yg dpt news tuh
:(
dia dah laa ade minor jantung!
hish! mmg aku carik smpi lobang cacing!
geram plak kan..

tp btui laa ina.. kene caefull..
sbb takot org rompak umah jek..

ishk.. xleh nk terima story nih..
mase ko sms aku tuh.. aku tgh family gath lg.. siap bgtau mama and maksu lg... cesssssssss!!!

maylyn said...

saiko ok!!huh benci ahhh. hahhaha tetiba nk emo (",)

miszrLina said...

shafa,
mmg dah kena maki pon keling tu!
nak main2 pon jgn la hal camni. Harap sgt dia terima smula apa dia buat kat kitorg tu.

sadi,
dugaan yg nyusahkan jer.. cari la taktik lain...

zie,
tu ar...aku kan dah saspen+cedih+risau tu yg sms korg..
last2 cam hampeh jer...
kitorg in process tukar tepon yg ada IDD Caller tu. siap la sape main fire2 kat umah aku pasni.
aku fire smula smpi rentung! haha

alyn,
u nape nih..tensen keje ek..

lily.lulu said...

Ya Allah .. sampai macam tuh sekali jadinya ...

sabau jek laaa ...
memang nak kena org yang dok buat prank call tuh ..

sib baik semuanya selamat .. ok ..
korang pun x jadi ke ipoh ..
risau jadi benda tak baik ajer kan ..

miszrLina said...

tu ar Lily,
mental prob ke org tu...
ke mmg taktik nak suh kitorg kuar dari umah? then rompak?
iskkk...
so korg sume beware la k...
mcm2 taktik mereka2 yg jahat nih leh buat...

si katak ijau

Meh sembang kat sini