Thursday, October 30, 2008

Night Fever

Err.. its not Night Fever song by Bee Gees or Saturday Night Fever With John Travolta.
hurmmm... Adam demam panas.. Night Fever! waktu mlm je demam tu datang.. 2am until subuh.. Siang aktif je dia... Makan sume ok.. Is it normal? ur kids camni ke?

Dah 2 malam dia demam =( i'm so worried... really3...

Semalam aku half day.. (Niat di hati nak EL full day jer. but I'm so concern about my jobs! not concern but i've no choice. New replacement will come only on next 17th)
Tgk pagi tu dia dah ok, anta la g nursery. Tapi balik je umah, malam dah start panas smula. Lap2 ngan towel basah ok sket, back to normal temperature badan dia. Tapi kol 2am jer mlm td start panas smula. Adus.. Risau sangat2 nih. Nak EL xleh. Esok aku amik cuti, pedulik la. Takde backup or what. This is my son life ok! Tu pon nak apply cuti aku kena sediakan sebab2 yg kukuh, sape nak backup etc. Bengang sungguh ngan "supervisor" aku tu. U know who.... Ya ya... dia xde anak lagi. Soon or later ada anak,sakit ke apa ke..tau la dia camne. So arini Adam stay ngan nenek dia kat umah. Kalau anta g nursery cam terabai lak nanti. Bukan nak kata apa... kekadang aku x caye gak diorg jaga reramai kids kat sana. But I've no choice.. dearest mama sume.. Or any body.. Any one.. any tips to reduce or facing night fever? Tak larat dah ni :( Takkan la nak tdo dgn hati yg tenang. Demam panas kan leh tarik jadi sawan. Nauzubillah... minta di jauhkan.. Hope Adam cepat sembuh.. so this weekend Mama bawa adam jalan2 eh..

cepat baik demam cayang.. Mama susah ati laa :(



Notakaki : i'm like mamai now.. buat keje pon khayal jer..




12 comments:

wrv said...

die nak babah baru kot...huuuu

miszrLina said...

WRV!

ngade ar ko nih asrul. :p

Nurmala said...

kalau demam malam ni lama tau.. kalau demam siang tu,sehari je dah ok..kalau demam malam ni, meleret2 2-3 hari..asal malam je demam..asal demam je malam..wakakaka

get well soon

eZa said...

be aware & alert. ade kan thermometer kt umah? ms panas amik temp. then bg ubat dmm. basahkan pale sume. kalau ade cool fever pon ok. kalau 38.5 ke atas temp dia awake kan dia coz tarik2 tuh slalu jd bile temp hi ms tedo... keep on sponging. readykan jgk ubat bontot in case mmg x tron fever dia.

dh lps bg ubat after 10-15min amik lg temp, tgk ok ke x... kalau x tron2 gak kene basah2kan pale & bdn dia sume (sponging). biar dia nangis coz kite tau dia awake... temp tuh kene amik byk kali so that mmg dh tron bebtul temp tuh...

pengalaman aku dgn anak hi-fever... hope it'll helps ;)

notes: kekdg bdn dia sejuk tp dlm sbnrnye panas. so memlm dia tedo tuh amik la temp trus... bhy dmm panas nih...

miszrLina said...

mala,
betul tu... 2am onwards datang la demam nih... tak larat tu...

eza,
thanks sgt2....
aah la..dulu nawfal pon demam panas kan.. thanks beb ;)
mmg aku x tdo sgt...dok sponging dia... mmg tjerit2 la sejOk...

saya said...

kene hantar gi check ni jgn biar2kan. kadang kanak2 pon stress. bila dia stress dai akan lepaskan stress cara dia, kira psiko kita la. kdg2 sbb tu ada knk2 yang bila maknya nk pergi kerja je dai mula la sakit perot la, sakit itu ini la.. may be dai nak more attention tu kot. tapi tu la.. kita bekerja camne ye... slow2.. hope everything will be fine. luv baby adam.

miszrLina said...

saya,
klu tul la ni cara budak2 saiko parents mmg kena la..huhu...
yelah kite lak yg risau bile diorg nih sakit....
g keje pon pikiran kat umah....
arini adam dah ok sket... mmg siang dia ok... hope mlm nih demam x dtg lagi :(

! Izri Salinas ! said...

adik doakan smoga adam cpt sembuh dr demamnya..
cam ne keadaan adam 2 hari ni kak? da membaik?

shafa said...

alaaaaa ko bawa p klinik je laaa...jgn tunggu2 lagi, nanti melarat plak. Aku kl pasal anak ni, cuti jer. pedulikan apa org nak kata. Masa depan anak kita....

ella said...

hopefully he will be fine.. camne dia skang?

UnGu VioLeT said...

akak.. dtg teratak mar yer.. ade homework special untuk akak.. slm cyg selalu dr mar..

miszrLina said...

izri,
maceh dik....

shafa,
mmg g klinik u....
budak kecik bahaya kan if demam...

ella,
adam dah ok..alhamdulilah....
arini g skool nanges...
lama sgt dok umah...huhu

ungu violet,
uits...ada hOmework yaa...
baik cikguuuuuuu...hehe

si katak ijau

Meh sembang kat sini