Monday, January 5, 2009

kaki ku SAKIT


السلام عليكم

Arini g keje dlm keadaan menahan sakit. Kaki kiri tapi yg sakit bukan kat tapak but side atas. But now sakit tu dah effect ke tapak kaki. Dah bengkak dari last week tp tahan je. Malam kelmarin dah g klinik. Doc cakap antara reason sakit tu :

** penggunaan kasut yg tidak sesuai. terlalu sempit contohnye. (ya. kasut sy yg baru tu agak keras n sempit.)
** kasut tu terlalu high or rendah sgt. (ya. ia flat sgt2)
** kaki terpaksa menahan apabile melalui jalan yg agak licin. (ya.jalan dalam OU di pagi hari sgt licin.kekdg hampir tergelincir..)

The main things is doc cakap sakit kaki nih xleh pandang ringan. coz leh effect saraf kite. Lupe ar camne doc tu explain. So bile mkn pain killer n ubat kurangkan bengkak, rasa lega la sket. Tapi camne ntah leh tetinggal ubat tu kat umah. So tiada bekalan utk kurangkan kesakitan skrg! uwaaaa... sangat sakit kaki ku ini. rasa bdenyut pon ada bile jln byk2 =(

Psl kasut lak, bile sy pakai kasut yg flat ia akan myebabkan sy tidak bole mletakkan kaki dgn rata. So sy pki la kasut nih. Ok la. agak comfortable. ala2 wedges. then ada tali kat blkg so support kaki *agaknye la*
hurmm.. camne la nak g lunch & ripak nanti. dari opiz ke OU about 10min jalan kaki. ulang alik ulang alik mau kaki ku x baik2 nanti. Anyone volunter nak jd my driver? hehe


ok gak kasut nih. comfort krn ia adalah "crocodile". haha. ye. arini sy berbaju kurung biru. tgk kain tu jelah ek :p



tapi arini bukan kaki sy je yg sakit malahan thinkpad ku jua sakit. isk.. flip nak open tu patah. Tak pasti how it happen tp before nih kat TP tu mmg dah ada crack. adoi.. rerasa sy leh dpt TP baru tak? byk sgt dah kerosakan TP ini. tapi sy masih setia bersamanye. well,i'm a loyal person. hehe
*TP = Thinkpad Laptop



owh.. ni ada sesuatu yg menarik hati ku kat klinik. "Kenyang Perut Senang Hati". hehe.. cube baca next statement tu =>


haa... betul eh? but how? nanti sy tanye doc tu eh... hik2 :p




::dok opis diam2 jelah =(

13 comments:

Faz said...

haaa..sebbek dh gi jupe doc..bahaye tu..kite pon xleh pakai kasut yg btul2 flat..nnti sakit kakiku..pakai heels pun xleh selalu (tpi mcm salu je gi opis dgn heels O.o )

kena gi eksesais kat park kut tu..kena pijak batu2 kecik tu..tpi tanye la doc dulu..k.ina dh mcm bengkak kaki tu, kang lagi teruk lak =P

*kemalasan mau gi opis laa (tgh layan Life On The Moon - David Cook)..lunch same eh ri ni

zeti said...

aku penah gak jd camtu.. btul la ckp dktor tu.. kasut flat sgt x leh, sbb kita dok mnahan kaki tu.. hope kaki ko cpt smbuh :)

yg TP tu ko mntak baru je :p

miszrLina said...

faz : eh... x nmpk pon awk kat tempat? cuti eh? ke invisible? uhuhu..
yup..xleh dah pki yg flat... sakit giles. mau lunch bersama eh.. mari la...

zeti : tpaksa la aku simpan kasut2 flat tu... hurmmm...
aku tgh dok email problem TP la neh.. dah la aku nye sgt2 old pesen. cam dah xde je model aku nih.

Faz said...

kite halfday ini hari..masuk keje PM..huhu..alangkah bagusnye bole invi di opis! (bole men game di workstation dgn tenang! hihu~)

miszrLina said...

Faz : haha... jgn la nak berangan eh :p
g mandi cepatttttttttttttttt
huhu

eZa said...

aku skang mmg suke pakai sandal ala2 wedges tuh. skang nih aku layan bata comfit je... hehehehe

smoga cpt sembuh! misi aku pon nk kurus bdn, g cpt2 ty doc tuh camne cara2 dia. nk kurus tp ttp nk mkn. camno tuh? hehehhe :P

miszrLina said...

eza : layan wedges je eh... eh..tp ko suda tinggi.. aku sesuai ar :p

haa..nanti aku tanye. makan tp kurus. huhu

sIs iDa said...

alahai cian mama adam.. dah tak boleh nak main kejar2 ngan adam.
sis doakan semuga cepat sembuh yaa..
takper2, hmmm sis suggestkan pakai terompah ker ...
siper jepun ker.. ok aper!!
hik..hik..hik

ella said...

ella kalo pakai flat lama2, bole saket pinggang dibuatnye. jgn la pakai flat. at least biar ade mcm tebal sket tapak kasut tu.

miszrLina said...

sis ida : adoiii... pki selipar n terompah jepon xleh ar kak... lagi sakit nak pijak lantai... huhu... kena pki wedges yg soft neh...huhu

ella : ya betul... tp tau jelah camne jln nak ke opiz neh..klu heels x larat ar...

saya said...

skt kakikene urut tu.. tapi kalo slh urut nanti lagi jadi sakit. huhu..takot.. moga cepat semboh. kene rendam kaki dengan air suam tu..bagi dia lega dantuam2 dengan garam panas. hehehee...

Mr Asrul said...

ye ke...bkan heels ke yg x elok utk kesihatan...kalo x kenap kaki kita diciptakan flat...cube renung2kan

miszrLina said...

saya : tu ar... nak tuam ngan batu panas tu...

mr asrul : klu heels yg tajam giles tidak dibenarkan. tp ala2 wedges & stabil bole... coz kaki sy rasa selesa buat masa neh... ntah la..sebab ape eh sakit kaki... kasut aritu keras kot...

si katak ijau

Meh sembang kat sini