Tuesday, January 6, 2009

Register Pemasangan Seat Belt



السلام عليكم


As u know, Gov telah menetapkan undang-undang baru yang mewajibkan penumpang tempat duduk belakang untuk memakai seat belt. Saman akan dikenakan starting Jan 2009. Dan sy telah mgenalpasti kereta sy ada seat belt belakang tetapi tiada tempat utk mcucuknye. Sudah puas mcarinye. tapi tak jumpe2 gak. so hOw? kena la register gak kan. Pelik nih.. Proton lupe nak pasang ke? haha. U all dah chek ke kete? if ur kete xde seat belt penumpang bole la register kat sini *Proton sahaja.

Being post pone to register till tOday. opss... jgn tiru mcm sy... nak kena saman smpi rm300 ke? *baik g shopping kan!

Tidak dinafikan sy x suke sgt pki seat belt. coz cam rasa tcekik *pengakuan terbuka neh*
kerana sy agak rendah & tpaksa memakai ia. adus.. serius rasa x selesa nak drive. any suggestion about this? Mebe sy kena letak nih as azam tahun baru. Always wear ur seat belt! tak gitu cik Zie? hehe. Sesama la kite berazam & melaksanakannye... chaiyoOOOoo! Ala tau korg pon camtu gak.. baik ngaku. haaa :p



Yey! suda register.
Tapi bilekah akan dipasang? Sementara itu sy tidak boleh bawak penumpang belakang ke?
hurmmmm....





:: so sleepy...

6 comments:

zeti said...

aku pun x suka pakai seat belt ni.. huhuhu.. tp sjak dua mnjak ni aku da start pakai.. x mo la aku sedekah rm300 kat dioarg :p

apei budak kampung said...

gua jadi suka pakai seat belt lepas dah kena saman.

miszrLina said...

zeti : haha.. baik la kite guna duit tu g shopping! huhu


apei : hehe... cam best eh sedekah duit tu...

ella said...

i just don't understand people who give excuses for not wearing seatbelt and would rather die tercampak kuar kereta..

i wear seatbelt not because that i'm afraid of kena saman, but i'm afraid of losing my life..

think about it..

to kak lina, i suggest u to use seatbelt stopper. takde la rasa tercekik dah nnt.

miszrLina said...

ella : yup...for our own goods.. safety..

ye..sy suda letak itu stopper. hehe
make tiada lagi rasa tcekik...

Me_Bee N Kids said...

Lina ..

Kite pakai proton , mmg takde tempat cucuknye ..ape la ...iskk2 ..kite pun tak pasang lagi ..buat masa nih takleh le nak bwk jejauh ..kantoi kang ...:p

si katak ijau

Meh sembang kat sini