Thursday, March 5, 2009

Kalau Dia tak jawab call

Macam mana kita nak buat kalau bila kita call dia je kan, dia tak angkat. Lagi-lagi masa tu dia tengah merajuk dengan kita. Dah berkali-kali ni kita call, dia tak nak angkat jugak. So apa yang perlu kita lakukan.

1. Berikan dia masa untuk bertenang. Selalunya orang yang merajuk ni memang payah nak pujuk. Habis jenuh kita call pun tak guna. So lebih baik berikan dia masa untuk dia rileks dan tenangkan perasaan dia.

2. Hantarkan mesej-mesej pujukan manja supaya hati dia akan lembut semula. Memang dia tidak angkat call kita tetapi dia mesti akan baca mesej-mesej yang kita bagi punya.

3. Ucapkan kata-kata maaf bahawa memang diri kita yang salah. Selalunya dia tak angkat call disebabkan dia merajuk atau tidak suka dengan perbuatan kita. Oleh itu, minta maaf lah dengan dia. Tak salahkan kalau kita nak mohon maaf?

4. Kalau dia tak angkat jugak, maybe dia ada masalah atau ada kerja yang perlu diselesaikan dan tak sempat untuk bagitahu kita. So berikan la dia masa untuk dia menyelesaikan kerja-kerja dia. Kalau boleh, hantar la mesej cakap yang kita nak temankan dia buat kerja sama-sama.

5. Untuk yang no 5 ni saya nak anda pulak berikan tips-tips bagaimana nak buat kalau dia tak jawab call. Sila la berikan tips anda melalui komen di bawah ini.






ps: Tapi kalau dia off telefon, kita janganlah berputus asa. Tunjukkan bahawa kita memang sayang dan cinta pada dia.

haha. ini hanye lah utk mgisi masa2 terluang.. tiada kaitan dgn yg idup atau telah tiada.

7 comments:

Mr Asrul said...

x yah wat pape...dok diam je..nnt paandai2 r die cari bile dah rs cam kehilangan je...kalo x cari jgak ...hhuuuu...x tau r

nURmALa mAZLan said...

saya x de tips kak..
kalau saya, saya baut dek je..tunggu2 la dulu..sat gi ok la tu

miszrLina said...

Mr Asrul :
dok diam2 je eh...hik2...


Mala :
eheh... sama je korg nye tips....
korg nih jenis leh tunggu dgn sabar eh...

bagus2....

hyfa hasan said...

wah bgus ni bg tips..hehe

sharamli said...

xangkat sbb silent k0t....hu3...

miszrLina said...

hyfa :
tips nih sesuai utk korg2 yg sedang hangit bcinta.... hehe

sharamli :
haa... sebab apa kena silent? klu dlm miting xpe gak... huhu

danish said...

Kalau dia tak jawab..
call orang yg sudi jawab.. :D

si katak ijau

Meh sembang kat sini