Wednesday, February 3, 2010

Kari ayam kering

Kering? Hehe. Krn tidak mgunakn santan.
Sesuai bg mereka yg d.i.e.t :-D
Dinner arini : capati wit kari ayam kering.
Senang tau nak masak resepi ni.
Jap lg aku apdet resepi k.
Mkn jom. Yg penting adam suke!

++apdet++


Resepi Kari Ayam Kering


aku bagi cara simple yaa...


Mula2 tumis hirisan bawang merah+bawang putih+halia.
Dah garing, masukkan ayam (potong kecik) yang digaul dengan serbuk kari daging.


Then masak sampai kuar air ayam (about 5mmin).


Masukkan air,kentang dan asam keping.

Sile masak hingga encik ayam tu empuk. dan kuah agak pekat.

owh...lupe lak... garam n sedikit gula (aku x pakai pak aji tau)

ok..siapppppp.... see? senang tak? tak payah letak santan tau...klu ada daun kari lagi beshhhh...

try la yer...

4 comments:

noradzlina.kamdani said...

seorang ibu mmg akan msk cuma lauk kegemaran anknye..xde lagi lauk istimewa utk si ayah...

Mia-Ina said...

x sbr nk tunggu apdet resepi ni..best best

qaseh said...

hmmmmmmmm...menyelerakan

Anonymous said...

keknaa.. ct masak td.. hahahak
tp terlebih garam lak. wawaawawa

si katak ijau

Meh sembang kat sini