Sunday, October 9, 2011

Tiramisu Biscotti

Akhirnye.... berjaya siapkan Tiramisu Biscotti nih.
Jangan tak caye, ini adalah 1st trial aku. di ulangi.. 1st trial hihi

sile percaye ye ;p

Resepi hasil dari guugel. Ada resepi tu gune sponge cake. must try nih!

Jom..terjah~

cream cheese jenama nih pun ok!

Bahan-bahan:

1 peket biskut ladyfinger @ biskut tiramisu (kat ColdStorage murah tau)
250g cream cheese
200ml whipping cream
1/2 cawan gula halus >> xde gule halus. gune brown sugar yg halus tu :p
1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
1 sudu makan serbuk nescafe
serbuk koko untuk hiasan

ladyfingers selepas dip dgn nescafe



Cara-cara:

1. Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas tadi

2. Satukan gula, cheese dan cream >> Pukul adunan tadi sampai kembang dan gebu.

3. Celup biskut ke dalam air nescaffe sehingga basah@lembut >> jgn rendam smpi biskut hancur plak

4. Susun biskut tadi ke dalam mangkuk@bekas.

5. Sapukan adunan cream+cheese tadi atas biskut.

6. Susun lagi biskut yang selebihnya sapukan nescafe n baki cream cheese td.

7. Kemudian tutup dengan cling film dan simpan dalam fridge sebentar.

8. Hiaskan dengan serbuk koko bila masa nak menghidangkannya ~ volla siapp


love.love.love. utk Dekwan.. sempena bedday dia 30 Sept :)

nih special utk saye! ada satu lagi extra. sape mau?


ok...tinggal ini sahaje ;p

sebenarnye nak bebetul sedap, chill kan dlm fridge semalaman. Pagi nih makan baru rasa sedapp~~ rasa betul pejal..

ok..sile cube :)




No comments:

si katak ijau

Meh sembang kat sini