Saturday, July 20, 2013

Demi membawa kiko pulang ke Mesia

Assalamualaikum...

Happy Ramadhan day11 semuaaaaaa... Wah dah lama tak hapdet blog. *pemalasss*

Nak cite ni.. Smlm telah gigihkan mencari Pejabat Veterinar kat Shah Alam. Ni gara gara nak bwk blk si kiko 26hb ni.

Siti (adik bongsu me) yg studi kat Minessota will be back for good 26hb ni. Yey! InsyaAllah :)

So haruslah dia bwk blk "adik kesayangan" dia si kiko ni kan..... Kiko... Kucen usa? Sile jgn bayangkan ia dgn bulus2 blonde ye.
Kiko mcm kucen local Mesia gak. Bukan baka mixed okeh.
Cume kiko dah jd makhluk berbulus yg demokkk la. Cukup makan, pakai, kasih sayang dan tedo ye kiko?

Kat mna pejabat veterinar tu? Kat sec 15 shah alam. Downtown shah alam tu...
Terima kasih wave kerana menemani me ke sana!

Process dia:

1. Isi form A.
2. Pastikan segala dokumen si pembawa dan si makhluk bulus siap. *me tukang print je*
3. Borang diproses dlm masa 10mins.
4. Jawap soklan2 yg diberikan *ahaks*
5. Bayar fee (rm5+rm7)
6. Siappp. Dapat la surat kebenaran import/export haiwan.
7. Sile pulang ke opis.

Proses kejap je 15mins dah siap. Tp its take me 1 hour to go there. 1 hour nak blk opis. Rasa mcm laju je bwk kete smlm. *rushing okeh*

Nasib baik TL baru ok.. Bole give n take. Dpt la permission lari kuar jap. Kalau tak? Sure ada budak nanges kat sana ;p

No comments:

si katak ijau

Meh sembang kat sini